onsdag 20. april 2011

Jøssingfjord - Tananger

Dagens etappe gikk over Jærens rev. Flybillett var bestilt for Arild til Oslo kl 1915, så vi gikk fra Jøssingfjord kl 0550. Dis og havblikk. Vi steamet over Jærensrev med god hjelp fra golfstrømmen ankom Tananger 50nm senere kl. 1415. Snittfart på over 6 knop. Maskin og skute fungerte problemfritt. I Tananger stilte Egil (onkel/svoger) med reker på kaia. Veldig hyggelig med selskap og god tid i havn. Rolf Arne landet på Sola og mønstret på i kveld, mens Arild har flydd tilbake til Oslo.

Det er artig å treffe folk på kaiene som sitter på mye kunskap om gamle skøyter og semidiesler. De har en tendens til å dukke opp når de hører dunkingen fra mr. Brunvoll. I løpet av dagen har også Tom sporet opp flere personer i Rogaland som har informasjon om Solfrid. Blant annet har den hatt tilhørighet til Espevær på Bømlo. Derfor setter vi kursen mot Espevær i morgen i håp om at noen kanskje kjenner igjen skuta, og for å prøve å få kontakt med noen som kjenner histiorien fra denne perioden. Mer om dette vil bli lagt ut senere.



Skipper



Innseiling til Åna-Sira

Flekkerøya


Lindesnes Fyr



Lista Fyr



Jøssingfjord by night


Litt standardhevning for hver dag

Mange SMS/MMS/blogginnlegg som skal sendes

Innseiling til Tananger for å mønstre av

1 kommentar:

  1. jasså så dere "klassa" i brygga ja. Så lenge rekka blir spart tåler hu vel endel tenker jeg.
    Tenker litt på roret, "sleperor" som på Solfrid har stort areal så en må være forsiktig med farta når en bakker. Dere er flinke, takk for bilder og god tur videre

    SvarSlett